Blog categories
Latest Comments
No comments
Blog search

FOLLADOR GADA LABĀKAIS PROSECCO 2020

Posted on5 Months ago
0

Šis patiešām ir Follador Prosecco gads. Pēc nesenajām ZELTA medaļām Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G Extra Dry 2019 ir atzīts par gada labāko PROSECCO prestižāko starptautisko dzirkstošo vīnu sacensību laikā: The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2020.

Prosecco galvenokārt ražo kā dzirkstošo vīnu vienā no diviem veidiem - pilnīgi dzirkstošais spumante vai viegli dzirkstošais frizzante. Etiķete ir saistīta ar vīna saldumu. Šīs etiķetes satur “Extra brut” (līdz 3 g atlikušā cukura), “Brut” (līdz 12g), “Extra dry” (12-20g) vai “Dry” (20-35g). D.O.C.G. Follador ietver tos visus, katram no tiem ir precīzi definēta garša un aromāts.

Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Brut

Izsmalcināts īstas kvalitātes spumante ar smalkiem burbuļiem, kas papildina lielisku aromātu un garšu kombināciju. Lielisks Superiore, gaiši salmu dzeltenā krāsā ar tam tipiskām zaļa laima krāsas atstarojumiem. Dzīvīgs ar īpaši smalkiem burbuļiem, intensīvu citrusaugļu, mandeļu un akācijas ziedu buķeti. Lielisks skābuma un aromāta līdzsvars, labi strukturēts ar sausu pēcgaršu. Iespaidīgs vīns un lielisks aperitīvs. Tā līdzsvarotā struktūra padara to ideāli piemērotu viegliem pirmajiem un otrajiem ēdieniem, kā arī lieliski sader ar mīkstajiem un cietajiem sieriem.

Follador Valdobbiadene D.O.C.G. Prosecco Superiore Extra Brut 

Vīns ar harmonisku struktūru, kas izceļ minerālu notis, ko piedāvā māla un kaļķakmens augsne. Gatavots Veneto reģionā, Treviso province, Valdobbiadene D.O.C.G. Augsne ir mālaina ar kaļķakmeni. Gatavots no 95 % Glera un 5 % Chardonnay vīnogām. Šis vīns vispirms tiek iegūts no vīnogām, kuras sasmalcina un kriomacerē saskaņā ar Gianfranco Follador metodi, pēc tam rūpīgi raudzē. Otrā fermentācija notiek autoklāvā pēc Martinotti metodes (Charmat), kam seko ilga vīna uzlabošana uz raugiem 0 ° C temperatūrā. Spilgti dzelteni salmu krāsā ar zaļganiem atstarojumiem. Ļoti smalki un noturīgi burbuļi. Elegants ar zaļo ābolu, bumbieru, laima, ziedu, citrusaugļu niansēm. Līdzsvarota struktūra. Harmonisks un izteikti gards. Lielisks visas maltītes laikā.

Prosecco D.O.C. Treviso Azzurra Dry

Dižciltīgs spumante. Šis vīns ir perfekta prosecco raksturīgo aromātu un bagātīgo garšu izpausme. Spilgti salmu dzeltenā krāsā ar zaļu laima atspulgu. Gludi un smalki burbuļi. Smalks aromāts ar intensīviem zaļo ābolu un svaigu ziedu notīm. Vidēji salds un labi strukturēts, patīkams un harmonisks pēc garšas ar sausu pēcgaršu. Ideāli piemērots kā aperitīvs un labi sader ar desertiem un riekstiem.

Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra Dry

Spilgti salmu dzeltenā krāsā ar zaļiem atstarojumiem. Šī prosecco burbuļi ir smalki un noturīgi. Skaidri zeltainu ābolu, persiku un bumbieru aromāti, ar visterijas ziedu notīm. Pilns un patīkams aromāts ar izsmalcinātu garšu līdzsvaru. Lielisks kā aperitīvs. Ideāli piemērots zivju un vēžveidīgo ēdieniem, kā arī pēc maltītes ar cepumiem.

Prosecco D.O.C. Treviso Rosé Brut

Apburošs dzirkstošais vīns, kas pēc garšas ir svaigs un mundrs, Millesimato gaiši, tomēr izcili rozā krāsā, labi strukturēts, izgatavots no Glera vīnogām ar 10% Pinot Nero. Vīnus iegūst no vīnogām, saskaņā ar Gianfranco Follador Method®, fermentējot vīnu tērauda tvertnēs kontrolētā temperatūrā ar kriomacerāciju - vīndarības paņēmiens, kurā sasmalcinātas vīnogas tiek turētas zem nulles temperatūras, lai ar ledus kristālu palīdzību vājinātu vīnogu mizu šūnu struktūras. Otrreizējā fermentācija notiek autoklāvos ar Martinotti-Charmat metodi ar vienmērīgu fermentāciju un izturēts vismaz divus mēnešus uz raugiem 0 °C temperatūrā. Tam ir intensīvs augļu, īpaši ābolu un balto persiku aromāts, ar patīkamām sarkano augļu, kazenes, meža zemenēm un upenēm. Tas ir lielisks papildinājums jebkuram aperitīvam un interesants, ja to apvieno ar sagrieztu gaļu, sālītu gaļu un nobriedušiem sieriem.

Saistītie Produkti

Settings

Kopīgot

Menu

Create a free account to save loved items.

Ielogoties