- Valsts
- Francija
- Reģions
- Armagnac, Cotes de Gascogne
- Tips
- Stiprinātie
- Vīnogu šķirne
- Colombard, Gros Manseng, Ugni Blanc
- Alkohola daudzums
- 17 %
- Tilpums
- 0,75 l
- Pasniegšanas temperatūra
- 6 - 9 °C
- Garšas profils
- Salds
Gaskoņas aperitīvs ir stiprināts vīns ar armanjaku, ko iegūst, savienojot svaigu vīnogu sulu ar armanjaku. Tas ir divu trešdaļu balto vīnogu sulas un vienas trešdaļas armanjaka maisījums. AOC kopš 1990. gada. Floc de Gascogne Blanc tiek gatavots ar vislielāko rūpību no labākajām Biskajas vīnogām: Colombard, Ugni Blanc un Gros Manseng. Tā apelācijas apgabals atrodas Armagnac reģionā. Tradicionāli kā aperitīvs pasniegtais Floc de Gascogne ir apbrīnojams ar labu foie gras, konditorejas izstrādājumiem un daudz ko citu. Jebkurā gadījumā novērtējiet tā augļainumu un svaigumu mutē. Floc de Gascogne piedāvā pārsteidzošu garšu un aromātu klāstu: medu, persiku, ziedu, žāvētus augļus. Pasniedziet svaigu, atsevišķi vai kokteiļos.