Pagatavots no 7 dažādām vīnogām. 80% vīnogu tiek nospiestas Janvāra vidū pēc četru mēnešu žāvēšanas, fermentācija tiek aktivizēta ar izvēlētiem raugiem un turpinās lēnām piecdesmit dienas. Pārējie 20% vīnogu tiek saspiesti Marta sākumā. Janvārī nospiestā misa tiek fermentēta kopā ar Martā nospiesto misu vēl divdesmit piecas dienas. Misa tika atdalīta no rupjajām nogulsnēm un paliek uz saviem raugiem tērauda tvertnē. Parasti to iepilda pudelēs viena gada laikā pēc presēšanas. Jūtams ķiršu ievārījums, saldas garšvielas, aveņu sīrups, vaniļa, rabarberi un sukādes. Garšā saldi tanīni un liels svaigums. Gara un augļaina pēcgarša. Bussolas recioto noteikti ir salds, bet tumšā, augļainā, līdzīgi Muscat, Ziemassvētku kūku līdzība, atšķiras no vienārša cukura salduma. Labi sader arī ar jebkuru tumšu gaļu, kas sautēta vīnā, vai gorgonzola sieru. Ideāli piemērots desertiem un smalkiem konditorejas izstrādājumiem, šokolādes kūkām, pandoro, šokolādes pralinēm un mīkstajiem augļiem, piemēram, zemenēm.
Datu lapa
- Valsts
- Itālija
- Reģions
- Valpolicella
Veneto
- Tips
- Sarkans
- Gads
- 2009
- Vīnogu šķirne
- Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Corvina
Croatina
Rondinella
merlot
- Alkohola daudzums
- 14,5 %
- Tilpums
- 0,5 l
- Kopējais skābums
- 6 g / l
- Pasniegšanas temperatūra
- 14 - 16 °C
- Garšas profils
- Salds