Slide background

Alus
no Francijas.

Alus no Francijas.

Slide background

Vīna degustācijas

Vīna degustācijas

VAIRĀKVAIRĀK
Slide background

Piegāde visā Latvijā.

Piegāde visā Latvijā.

22,50 €
  • Latvija
„Chateau Verdens” ir specializēta vinotēka Rīgā, ar bagātīgu kvalitatīvu un izsmalcinātu vīnu, šampaniešu, konjaku, viskiju, kā arī dažādu dzērienu klāstu, ko tieši piegādājuši ražotāji no Francijas, Itālijas,...
JaunāKie Raksti
Massandra

Massandra

Masandras vīni, kas ražoti no vīnogulājiem, kas stiepjas gandrīz visā Krimas dienvidu krasta garumā, aptver milzīgu saldo vīnu stilu klāstu, sākot no Šerija līdz Madeirai, no ostas līdz Marsalai, kā arī Tokajiem un Muskatiem. Vīna tradīcija izgatavošana Krimā atgriežas 19. gadsimta sākumā - viena ārkārtīgi bagāta vīra aizraušanās ar vīnu rezultāts. Laikam bagātāks nekā paši cari, Mihails Vorontsovs neskaitīja izdevumus, cenšoties apmierināt savas negausīgās slāpes pēc laba vīna. Šajā nolūkā, viņš ieveda un iestādīja neskaitāmus vīnogulāju veidus no Rietumeiropas, un no tiem viņam izdevās izgatavot vairākus veiksmīgus vīnus.

1894. gadā, mudināts uz Voronstova panākumiem šajā reģionā, cars Nikolajs II nolēma tur uzcelt savu vīna darītavu. Tas bija milzīgs darbs. Darbs pie pagrabiem ilga trīs gadus, kad kalnrači dziļi ierakās kalna nogāzē, lai izveidotu labirintu no 21 tuneļa (katrs garāks par 150 metriem), kas līdz šai dienai ierindojas starp izcilākajiem pagrabiem pasaulē. Ģeniāls inženiertehniskais varoņdarbs (rūpīgi novietotu gaisa vārpstu sērija nodrošina pastāvīgu vēsu temperatūru un svaiga avota ūdens dabisko mitrumu 90–95%), pagrabi ir arī ārkārtīgi cieti un spēcīgi - kad vardarbīgas zemestrīces nodarīja plašu postījumu reģionā 1920. gadā Massandras pagrabi bija pilnīgi nesabojāti.

Lai pārliecinātos, ka viņa vīni ir vislabākie, cars vīndarītavas ražošanas pārraudzībai izmantoja princi Levu Sergerviču Golicinu. Ļoti veiksmīgs vīndaris Golicins nodevās reģionam vislabāk piemēroto vīnu izstrādei, un tieši šie paši vīni šodien nosaka Massandra produkciju. Golicinam piemita arī ārkārtējs talants sajaukt vīnus, un viņa "darbi" ir leģendāri. Tomēr viņa pierakstu kārtošana nebija tik konsekventa, un viņš aiznesa kapā daudzu savu lielāko maisījumu receptes. Līdz šai dienai neviens īsti nezina, kā viņš gatavoja savus leģendāros "Honey of Altae Pastures" un "Seventh Heaven" vīnus (lai gan pēc ilgiem eksperimentiem vīna darītava uzskata, ka tā beidzot ir atlauzusi pēdējo noslēpumu un grasās atbrīvot tā atdzimšanu).

Filtrēt pēc

Menu

Settings

Create a free account to save loved items.

Ielogoties