22,50 €
„Chateau Verdens” ir specializēta vinotēka Rīgā, ar bagātīgu kvalitatīvu un izsmalcinātu vīnu, šampaniešu, konjaku, viskiju, kā arī dažādu dzērienu klāstu, ko tieši piegādājuši ražotāji no Francijas, Itālijas,...
JaunāKie Raksti
Monte Rosola

Monte Rosola

Monterosola ir viena no Toskānas labākajām mūsdienu vīna darītavām, kas ražo izcilus un godalgotus vīnus, kas iemieso Volterras reģiona lielisko raksturu. Monterosola īpašums atrodas kalna nogāzē, no kura paveras skats uz viduslaiku pilsētu Volterru, un tas apvieno labākās tradicionālās vīna darīšanas metodes ar vismodernākajām tehnoloģijām. Monterosola atrodas tikai 50 km no cienījamā piekrastes reģiona Bolgeri un 30 km no pasaulslavenajiem Kjanti pakalniem. Monterosola atrodas ideāli divu pasaules labāko vīna audzēšanas vietu vidū. Ar aptuveni 25 hektāriem vīna dārzu, kas ražo gan balto, gan sarkanvīnu, īpašumā ir arī olīvu birzis, meži, ielejas un ganības. 2013. gadā īpašumu iegādājās Thomaeus ģimene no Zviedrijas, kas iegādājās saimniecību un tai piederošo zemi. Šajā brīdī tika pieņemts lēmums pārcelt lauksaimniecības praksi uz bioloģiskām metodēm. Kopš 2013. gada Thomaeus ģimene un viņu īpašā komanda ir strādājuši, lai sistemātiski radītu vislabākos vīna audzēšanas apstākļus, un ir iestādījuši akru pēc akra organisko vīnogulāju. Īpašums ražo iespaidīgu godalgotu sarkanvīnu izvēli, kas ir pieprasīti visā pasaulē. Tas arī ražo nelielu daudzumu izcilu baltvīnu. Gan sarkanvīnu, gan baltvīnu ražošana Monterosolā attīstās un turpinās pieaugt. 2019. gadā Monterosola saražoja aptuveni 70 000 pudeļu, un mērķis ir to pakāpeniski palielināt līdz 140 000 pudeļu gadā. Vairāk nekā desmit gadus Monterosola vīna ražošanu ir pārraudzījis viens no pasaulē pieredzējušākajiem un cienījamākajiem vīndariem Alberto Antonini. Alberto uzreiz atpazina Monterosola patieso vīna darīšanas potenciālu un bija pārsteigts par tās terroir unikālajām īpašībām. "Monterosola vīni nav klasiski komerciāli, tie nav vienkārši vīndaru vīni. Tie ir daudz sarežģītāki. Šie vīni iemieso "mikroteruāru”, tie rada īstu vietas sajūtu ļoti tīrā un autentiskā veidā. Mēs pieturamies pie koncepcijas, ka MAZĀK IR VAIRĀK, taču apzināmies arī to, ka, lai darītu mazāk, ir jāzina vairāk, jāiegūst lielāka pieredze un jābūt tuvāk augsnei, klimatam un vīnogulājiem.

Lasīt vairāk

Menu

Settings

Create a free account to save loved items.

Ielogoties