Domaine de la Rectorie

Domaine de la Rectorie

Lai saglabātu zināmu svaigumu un izsmalcinātību vīnos, viņi izvēlējušies dot priekšroku teruāriem, kas pasargāti no liekā karstuma un kuru augsnes raksturs ļautu dziļi iesakņoties, tādējādi vīnogulājiem būtu līdzekļi, lai pēc iespējas labāk pretotos sausākiem gadiem. Vēsturiski viņu vīnogas no veciem vīnogulājiem tika savāktas visas vienlaikus, lai vinificētu Banyuls. 1977. gadā oktobrī vēl tika novāktas ļoti nogatavojušās vīnogas, kuras bija ātri jāpaspiež, pēc dažām fermentācijas dienām tāspārcēla un pēc tam ilgi izturēja mucās, kas vīnu atstāja saskarē ar gaisu. 1993. gadā Thierry & Marc nolēma no šiem vīnogulājiemvinificēt sausu baltvīnu,ievācot vīnogas jau apmēram augusta vidū, kad tajās ir lielssvaigumums, kas nepieciešams baltā vīna pagatavošanai. Sarkanās vīnogastika novāktasvienu līdz divas nedēļas vēlāk, lai iegūtu vai nu sarkano Collioure vai Banyuls. Tasjoprojām tiekpraktizētstāpat kā šodien, un Collioure Blanc apelācijas izveide 2002. gadā, šķiet, apstiprina šīs pieejas vērtību. Vīnogas tiek presētas tieši neattīrītas no ķekariem. Pēc nostādināšanas vienunaktiaukstā temperatūrā,sula rūgst mucās. Fermentācijas laikā mucas maisa katru dienu, pēc tam līdz decembrim šī maisīšana tiekveikta reizi nedēļā. Šī vīna svaigums ir daudzuspārsteidzis un turpina pārsteigt. Kādasīpašībasšajā teruārāļauj iegūt šo mineralitāti,kas pārsteidz gan baltā, gan sarkanā vīnā.Vīna dārzi kanos, nabadzīgas augsnes, klimats, ko regulē tuvumā esošājūra, Grenache šeit uzvedas ļoti atšķirīgi no māla-kaļķakmens apgabaliem. Visi šie terroir elementi, šķiet, apvienojas, lai vīnos iegūtu svaigumu un nelielu rūgtumu. 

Settings

Kopīgot

Menu

Create a free account to save loved items.

Ielogoties